Ți s-a spus vreodată că ești hipersensibil?

Mie, da. De n-ori. Și nu e plăcut. La început nu înțelegi, crezi că ceilalți sunt insensibili, inumani și lipsiți de empatie. Încerci să înțelegi ce este în neregulă cu tine, te simți nelalocul tău, singur și neînțeles. Nimeni nu pare să vadă cum vezi tu și este foarte ușor să pici în capcana generalizărilor și a maniei persecuției.La polul opus , ceilalți nu înțeleg nici ei. Ești prea mult, exagerezi, nu vezi clar, ești needy. Și în felul acesta pare că nu există niciun fel de conexiune, niciun fel de palier de comunicare. Înstrăinarea, izolarea și culpabilizarea se adâncesc.

ASTA ESTE PRIMA ETAPĂ

Apoi încetezi să mai lupți, să mai vorbești , să mai convingi, să te mai isterizezi. Taci și te resemnezi. Ești obosit. Nu ai aflat încă ce este în neregulă cu tine. Dar nici nu te mai întrebi și nici nu mai încerci să afli. Ai obosit. Ești secătuit de energie și de vlagă. Simți că nu are rost.

ASTA ESTE A DOUA ETAPĂ

URMEAZĂ A TREIA, ULTIMA ȘI CEA MAI IMPORTANTĂ

Ai acceptat miraculos ceea ce ești. Ești hipersensibil. Da, exagerezi uneori. Da, interpretezi greșit. Da, simți prea mult. Da, unii nu vor înțelege și nu vor accepta. Da, se vor speria și vor renunța la tine. Da, uneori ești prea narcisist și vezi doar prin prisma a ceea ce simți tu. Da, ești foarte greu de suportat. Ce să mai. E de rău. Ești practic imposibil și dificil.

Hai să-ți mai spun eu ceea ce ceilalți nu pot, nu știu sau nu vor să-ți spună. Nu te supăra. Nu-i condamna. Adevărul este că fiecare are limitele sale. Reacția lor nu e responsabilitatea ta.

HAI SĂ-ȚI SPUN CUM MAI EȘTI

  1. ORICE HIPERSENSIBIL ESTE UMAN ȘI CALD
  2. ORICE HIPERSENSIBIL ESTE CREATIV- cei mai mari artiști ai lumii au fost niște hipersensibili
  3. ORICE HIPERSENSIBIL ARE UN INSTINCT EXCELENT. POȚI VORBI CÂT VREI, EL VEDE CU OCHII SUFLETULUI, ȘI NU-L POȚI MINȚI. EL NU ȘTIE SĂ EXPLICE RAȚIONAL, CUM VREI TU,PENTRU CĂ ARE UN…FEELING. ȘI POȚI SĂ TE DAI DE CEASUL MORȚII, NU VEI REUȘI SĂ-L ÎNȘELI.
  4. ORICE HIPERSENSIBIL ESTE LOIAL. El știe cât de greu i-a fost să găsească persoane care să-l accepte, așa că dacă ești onest, te va accepta fără prea multe discuții, așa cum ești.
  5. ORICE HIPERSENSIBIL IUBEȘTE AUTENTICITATEA
  6. ORICE HIPERSENSIBIL PUNE SUFLET ȘI DĂ VIAȚĂ ACOLO UNDE NIMENI NU MAI CREDEA CĂ MAI ESTE VREO SPERANȚĂ
  7. ORICE HIPERSENSIBIL ARE UN CEVA , O STRĂLUCIRE PE CARE NU O POȚI DEFINI, ESTE ENIGMATIC, INTERESANT, ALTFEL…DAR NU ȘTII CUM SĂ EXPLICI SAU SĂ ÎNȚELEGI ACEL CEVA. Nu încerca. Este ca atunci când un hipersensibil încearcă să înțeleagă ce este în neregulă cu el. ( vezi prima etapă)

Și mă opresc la 7. De ce? Pentru că sunt o hipersensibilă.  Cifra mea norocoasă este 7 și doar un hipersensibil poate să înțeleagă.

Pentru E.